Mineke Gravers, What a wonderful WORLD, 2019, olieverf/paneel, 80x120 cmWSWhataWonderfulWorld 1a

Siemen Dijkstra opent expositie Planet Earth met een hele gave toespraak. "Zorg goed voor de aarde"! Onder grote belangstelling luisterden we en ook naar de mooie muziek van Antoinette Vunderink, Rob van Andel en Rein Pol. De expositie is te zien tot 10 september 2019 in galerie Paterswolde (in Villa Kakelbont), Eelde/Paterswolde.

Elke bezoeker kreeg een bloeiend vast plantje mee. Bedankt, crew galerie Paterswolde!

galeriePaterswoldePlanetEarth 1a 1agaleriePaterswoldePlanetEarth 2a 1agaleriePaterswoldePlanetEarth 3a 1a

De expositie "Zomerstorm" is van start gegaan in galerie Drentsche Aa. Jan en Hilda Wekema hebben de kunstenaars van AKKA gastvrij ontvangen. De kunstenaars praten gezellig na aan de ronde tafel. De expositie duurt tot 19 augustus 2019.

20190713 161420a20190713 161824a20190713 161947a20190713 162039a20190713 170512a

In het Rijksmuseum Twenthe is tot en met 27 oktober 2019 werk van beeldend kunstenaar en theatermaker Peter Zegveld (Den Haag, 1951). Zegveld speelt graag een spel met illusie. Wie plaats neemt op het werk "Paard" zit op niet meer dan een houten kist met een zadel erop. Maar zodra het hoefgekletter begint te schallen en het hoofd en de benen van het paard als een bewegende schaduw op de muur verschijnen, dein je vanzelf mee op het ritme van de draf. Zegveld doet er een beroep op ons vermogen om aan levenloze objecten een ziel te geven. Het is een vermogen dat we veelal verliezen op weg naar de volwassenheid, maar waarin een grote creatieve kracht schuilt. Door ons op hetzelfde moment in de illusie te laten geloven en haar te ontmaskeren - we weten dat we op slechts een kist zitten en toch gaan we mee in de illusie van een paard - maakt Zegveld ons bewust van onze verbeeldingskracht. Dat is zijn inzet. De reden dat hij de illusie wil ontmaskeren is niet om te laten zien dat we in dit bestaan allemaal voor de gek worden gehouden, maar juist om de verbeelding te loven. Toen ik de foto wilde maken van  "Paard" kwam er net een meisje op zitten. Interessante objecten!

pz1a

pz2apz3a 

Zondag 23 juni 2019 is de expositiecommissie van AKKA (Hana Vendlova en Mineke Gravers) aanwezig bij de uitreiking van de Prix de Norvège aan de nieuwe afgestudeerde schilders van de Klassieke Academie Groningen. Ze krijgen een cadeautje van de alumni van AKKA. Van harte gefeliciteerd alle 14! We wensen de Prix winnaars Esther Schlebos en Marein Konijn een fantastische Noorwegenreis! Annlaug en Fimke Pijfers vertegenwoordigden hun vader om de prijs te overhandigen. Mooie toespraken van Arie van Rijn en Keimpe van der Kooi.

akka2akka3akka4

 

 

De expositie Midzomer is zaterdag 22 juni 2019 geopend. Galeriehouder Johannes Dollen zorgde voor een gemoedelijke, gastvrije sfeer! Een beeldhouwer Beitske Sikkema en vier schilders Janneke Slot, Aaltje van der Velde, Hana Vendlova en Mineke Gravers exposeren hun werk! Hartelijk dank voor de uitnodiging. De expositie duurt tot 28 juli 2019.

 

ta2ta1ta4ta5ta6ta7
ta3

Op uitnodiging van Michel van galerie Natoer te Bakkeveen heb ik samen met beeldende kunstenaars, Aaltje van der Velde en Hana Vendlova tijdens de kunstroute buiten bij de galerie geschilderd. Mijn blik viel op de waterkant. In gezelschap van "de dikke dame" van de galerie stond ik te schilderen. 

Bak1 1Bak2 1Bak3 1

S3 1

Grandioze expositie in het Drents museum te Assen: Sprezzatura. Samen met collega beeldend kunstenaar Hana Vendlova enorm genoten!

Tot en met 3 november 2019 schitteren 69 Italiaanse meesterwerken in de tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in Assen. In de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) staat het werk centraal van maar liefst veertig schilders uit heel Italië, zoals Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini, Giacomo Favretto en Giuseppe Pellizza. De schilderijen zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties, waaronder het Uffizi Museum in Florence. Een groot deel is niet eerder in Nederland te zien geweest.

 

"Probeer niet de natuur te corrigeren: bestudeer haar met liefde en je zult de duizend harmonieën begrijpen die uit haar contrasten voortkomen". Filippo Palizzi 1873


S1 1S2 1

Soms komt wat je zoekt, als je helemaal niet kijkt ,,,,,,

 

V 1

Nieuwe expositie, Midzomer, in galerie Tolg’Art te Wierden. Samen met een beeldhouwer en drie andere schilders van AKKA. Opening: zaterdag 22 juni om 14.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig!

 

Uitnodiging 1 voorbladUitnodiging 2 achterblad