Op atelier bezoek bij Jos Ruijssenaars in Amersfoort. We ontmoeten elkaar in een galerie in Haarlem, komen aan de praat en we hebben allebei een enorme fascinatie voor Noorwegen, rotsen, zee, luchten. Ik neem op zijn verzoek een paar van mijn schilderijen uit mijn Noorwegen serie mee en we vergelijken. Diep onder de indruk van zijn werk, ben ik. "Verdens Ende" (Eind van de wereld) op het schiereiland Tjöme in Noorwegen is een onvoorstelbaar mooi en indrukwekkend landschap met geweldige rotsformaties. Jos maakt daar een nachtfoto van een lucht, die weerspiegelt in de baai. Het enige dat er uitspringt is de vuurtoren aan de horizon. Jos krijgt het klaar om het lichtend puntje te pakken in de kobaltblauwe kleuren van de omgeving! Wonderschoon en ik krijg de foto ook nog cadeau! 

 

jos1ajos2aJos5ajos4a