Beste vrienden,
 
Aan de gelauwerde afstudeerders nogmaals: van harte proficiat! Heel veel succes toegewenst nu je op eigen kracht verder kunt met een zeer stevige basis: de opleiding bij, en nu in jullie Diploma de kwaliteitswaarborg van de Klassieke Academie en zijn zeer te goeder naam en faam bekend staande docenten. Twee collega-museumdirecteuren die mij vorige week bezochten, zeiden beide: hier wordt letterlijk en figuurlijk school gemaakt! 
Nu jullie op eigen kracht (nog) verder gaan, waar mogelijk hopelijk in groei, wederzijdse inspiratie en ook verder groeiende samenwerkingen, wens ik je daarbij alle goeds toe. Want je werk is wat bezoekers, critici, verzamelaars misschien en opdrachtgevers ook zien als jouw Diploma in de kluis ligt. Ik kijk ernaar uit om jullie de komende jaren te volgen.
Jullie Diploma's hebben wij net getekend, op prachtige litho's van kanjer Wim Jonkman met jullie namen prachtig gekalligrafeerd door Betty van Gelder. De diploma-uitreiking hoop ik zondag bij te wonen, bij de opening 's middags wens ik jullie heel veel plezier toe. Misschien de eerste feestelijkheid waarbij jullie familie en vrienden alle werken komen bewonderen!
Zoals ik jullie al vroeg: vergeet de Klassieke Academie niet, nadat je de deur achter je dichttrekt. Een initiatief als dit is van internationale allure en kent zijn gelijke volgens mij nauwelijks. Dankzij dat zo veel uitstekende, zeer eigenzinnige kunstenaars en enthousiastelingen bereid zijn om de hoofden bijeen- en de handen uit de mouw te steken. Dankzij organisaties als deze wordt het beeldende kunstlandschap levendig gehouden en laten we hopelijk de wereld samen een beetje mooier achter! 
De leden van de Eindexamencommissie dank ik hier nogmaals voor het vertrouwen dat zij in mij stelde als voorzitter. Ik vind het een eer om lid te mogen zijn van de Raad van Advies van zo 'n belangrijke en dierbare organisatie.
KAEindexamencommissieDe eindexamencommissie van de Klassieke Academie Schilderkunst: Tom Hageman, Matthijs Röling, Xandra Donders, Jan van Loon, Rein Pol, Gerrie Wachtmeester en voorzitter Geert Pruiksma
 
KAEindexamencommissieEnStudentenEindexamen 20 mei 2014 Klassieke Academie voor Schilderkunst met studenten