Mam, ga je met me mee naar de Fundatie in Zwolle om Joseph Klibansky te bekijken? Ja, ik ga mee, maar eerlijk gezegd had ik er nog geen beeld bij. Nou, die is er wel gekomen na het bezoek. Indrukwekkend hoor wat deze jonge kunstenaar maakt. Leap of Faith duurt tot en met 14 mei 2017.

 

Joseph Klibansky (Kaapstad 1984) is voortdurend op zoek naar nieuwe technieken om zijn ideeën te realiseren. Hij maakt onder meer gebruik van digitale beeldbewerking en 3D-printing, al of niet gecombineerd met traditionele materialen. Daarnaast is brons bij zijn sculpturen een favoriet materiaal. Zijn schilderijen en beeldhouwwerken hebben meteen een grote impact. Het zijn krachtige composities in vaak felle kleuren waar je niet zomaar aan voorbijloopt. Of zoals hij zelf zegt: “Mijn kunst is kunst met stopping power. Als je het werk ziet, krijg je direct een positief gevoel.”

Klibansky’s werk weerspiegelt niet alleen in technische zin maar ook qua onderwerpen de wereld van nu – of liever nog: die van morgen. Geïnspireerd door mode, design, architectuur, reizen en muziek geeft hij met zijn werk vorm aan een utopische wereld, waarin de stad en het stadsleven terugkerende thema’s zijn. Self-Portrait of a Dreamer, de titel van de negen meter hoge astronaut in de beeldentuin van de Fundatie in Heino/Wijhe, is wat dat aangaat veelzeggend.

JK2JK3JK4JK5JK6

JK1