Vandaag heeft mijn schilderij over het lied Anthem van Leonard Cohen in de Mandekerk te Bakkeveen gestaan tijdens een bijzondere viering met uitleg, vertalingen en een selectie van live gezongen liederen met voorgangers Jak Verwaal en Dieneke Grit. Anthem was het eerste lied dat werd besproken en gezongen: There is a crack, a crack in everything, That's how the light gets in ....

Aan het begin van het nummer zingen de vogels: Begin opnieuw, sta niet stil bij wat je bent kwijtgeraakt of bij wat gaat komen. Het lied raakte me, omdat ik in deze levensfase mezelf steeds beter de onvolmaaktheden toesta. Ik ben dankbaar voor de ontmoetingen en de diepe gesprekken, die op mijn pad zijn gekomen, waardoor ik mezelf steeds beter leer kennen.

Dieneke bedankt voor de uitnodiging; het was heel mooi en de stem van Mirjam Cornelisse, als ze hoog uithaalde, ging me door hart en ziel.

 

LC1duifpanorama2a