ODILON REDON

La littérature et la musique

Stap in de wereld van Odilon Redon. Een veelzijdig kunstenaar: pastellist, tekenaar, schilder en lithograaf. Dé zomertentoonstelling van 2018 in het Kröller-Müller werpt nieuw licht op deze Franse kunstenaar. Thema van de tentoonstelling is de belangrijke rol die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk. De tentoonstelling is te zien van 2 juni tot en met 9 september 2018.

Als ik in een museum ben dan herken ik altijd de gekleurde werken van Odilon Redon. Ze trekken me aan! Wat is dat dan die aantrekking? Ja, de sfeer, de kleur, maar eigenlijk kan ik het niet precies duiden. Ik had van deze tentoonstelling meer verwacht. De gekleurde werken waren er voor mij te weinig aanwezig. Maar het blijft een geweldig museum in een wonderschone omgeving!

OR1aOR3aOR2a