Artikel Gelderse post 6 maart 2019

groningerkrant

Interview met Noorder Art door GO RTV gemeente Oldambt door Betsie Beishuizen (november 2018).

Hana Vendlová en Mineke Gravers hebben samen een plafondschilderij gemaakt voor de expositie SOLIS in de Kulturbunker te Emden (D).

OstfriesenZeitung5jan2018.jpg

Impressie van de opening van de expositie Beyond Time! van Mineke Gravers in hotel American te Amsterdam op 5 oktober 2017.

 

Opname opening van de Expositie Tijd door de kunstenaarsgroep Noorder Art; Jan de Boer, Mineke Gravers, Marja Hens en Sieuwke Ronner. Samen hebben ze gewerkt aan een groot drieluik dat Groningers verbeeldt uit vervlogen tijden.
De officiële opening van de tentoonstelling werd verricht door Ruth van den Hoofdakker, de dochter van de dichter Rutger Kopland. Zijn gedicht de Tijd werd door de kunstenaarsgroep Noorder Art gebruikt als onderdeel van het drieluik dat permanent een plek in de Martinikerk heeft gekregen.

 

 

In deze ruim 7 minuten durende film vertellen de kunstenaars van Noorder Art over hun werk en over het drieluik Tijd dat zij samen maakten voor de expositie Tijd in de Martinikerk Groningen (september 2017).

 

 

In deze video van 9 minuten is werk te zien van de kunstenaars van Noorder Art en hun illustere voorgangers, die op het drieluik Tijd in de Martinikerk Groningen zijn afgebeeld.

 

 

De video duurt twee en een halve minuut en gaat over het gedicht ‘Tijd’ van Rutger Kopland. Met dank aan de familie van Rutger Kopland die toestond om het gedicht voor deze expositie Tijd in de Martinikerk Groningen (september 2017) te mogen gebruiken.

 

 

GR7

Tijdens de Greetsieler Woche: Een rondleiding met kunsthistoricus dr. H. Eichhorn. Alle kunstenaars werden bevraagd en dr. Eichhorn gaf zijn eigen bevindingen.

 

Het stukje over mijn schilderijen is hier te zien.

 

GR4